Carboxy therapie

Carboxy is een zuurstof therapie dat zorgt voor meer zuurstof in de huid, verbetering van de doorbloeding, bestrijden van o.a. acne, rimpels, huidverslapping, droge huid, littekens, en donkere wallen onder de ogen. Via de huid wordt koolstofdioxide (CO²) toegediend. Hierdoor gaat de huid zelf extra zuurstof vrijmaken in het gebied waar de CO² zich bevind. Dit zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert de celstofwisseling. Hierdoor verbetert het energieniveau (ATP) in onze cellen, gaan weer naar behoren functioneren, verbeterd de doorbloeding, zorgt voor collageen opbouw en pakt acne aan.

De behandeling bestaat uit een CO² gel en een vliesmasker. In combinatie met elkaar wordt CO² geproduceerd op de huid. De siliconen in het vlies voorkomen dat het CO² gas verdampt. Het resultaat is een snelle en efficiënte penetratie van CO² diep in de huid waardoor de huid zelf op deze plaats zuurstof gaat vrijmaken.
Dit vrijkomen van de zuurstof veroorzaakt een warm gevoel op de huid.

Hoeveel behandelingen?

Om optimaal resultaat te behalen wordt een kuur geadviseerd; 2x per week gedurende 4 weken achtereen, daarna 1x per week totdat de huid in optimale conditie is.
Natuurlijk mag deze behandeling ook los worden ingezet zonder kuur.

Carboxy Therapie wordt ingezet bij:

– om striae en ander littekenweefsel te verbeteren,
– cellulite te bestrijden en lokaal vet te verbranden,
– de doorbloeding te verbeteren,
– vet en donkere wallen onder de ogen te bestrijden,
– rimpels te vervagen door collageenproductie,
– huidverslapping verbeteren,
– pigmentvlekken te verwijderen,
– acne te bestrijden